sobota, 27 lutego 2016

Roladki schabowe z pieczarkami

Moim domownikom przejadły się tradycyjne schabowe, dlatego postanowiłam je trochę urozmaicić. Rozbite plastry mięsa posmarowałam sosem czosnkowym, na to dałam kawałek sera i farsz pieczarkowy. Zawinęłam z tego roladki, które były lepsze niż te tradycyjne schabowe :)
Składniki:
  • 4 plastry schabu
  • 25dag pieczarek
  • 4 łyżki sosu czosnkowego
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia


Przygotowanie:
1. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulkę, dodać pieczarki i smażyć aż odparuje płyn. Doprawić solą i pieprzem.
2. Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować sosem czosnkowym, na wierzch położyć po kawałku sera i porcję uduszonych pieczarek. Następnie zwinąć roladki.
3. Tak przygotowane roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na małym ogniu.

3 komentarze:

  1. Ja dodatkowo schab posypuję czosnkiem niedźwiedzim i dodaję plaster szynki konserwowej.Pychota!

    OdpowiedzUsuń