wtorek, 22 marca 2016

Ciasteczka owsiane z czekoladą

Proste w przygotowaniu ciasteczka owsiane. 

Składniki:
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu
  • pół kostki margaryny
  • tabliczka czekolady

Przygotowanie:

1. Margarynę rozpuścić w garnku. Pozostałe składniki wsypać do miski i wymieszać mikserem. Następnie dodać przestudzoną margarynę. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można dolać mleka.
2. Z przygotowanego ciasta uformować ciastka. Piec w temperaturze 180 st.C. przez 20 minut.
3. Czekoladę roztopić w łaźni wodnej i posmarować nią upieczone już ciastka. Po czasie czekolada powinna ponownie zastygnąć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz