sobota, 27 sierpnia 2016

Koktajl owocowy

Jabłka to owoce, które można wykorzystywać w różny sposób: do pieczenia pysznych ciast, przetworów na zimę, deserów lub koktajli. Jednak owoce te są najsmaczniejsze i najzdrowsze jedzone na surowo. Dzisiaj zrobiłam koktajl jabłkowy z dodatkiem innych owoców, które miałam w domu. Koktajle takie można robić z dowolnych owoców i mieszając je w dowolnych ilościach.

Składniki:
  • 2 średnie jabłka
  • 1 banan
  • 1 brzoskwinia
  • 1 nektarynka
  • 500ml schłodzonej maślanki lub jogurtu naturalnego
  • listki mięty do dekoracji



Przygotowanie:
1. Jabłka, brzoskwinię i nektarynkę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić i wrzucić do blendera. Banana obrać ze skórki, pokroić i dodać do pozostałych owoców.
2. Do blendera wlać maślankę lub jogurt i zmiksować. 
3. Gotowy koktajl przelać do szklanek i udekorować miętą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz