czwartek, 8 grudnia 2016

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna to doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Nie wymaga ona zbyt wielu składników i dlatego jest łatwa oraz szybka w przygotowaniu. Wystarczy kilka jajek, trochę majonezu i odrobina wyobraźni. Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Ja do swoich kanapek z pastą dodałam jeszcze rzodkiewkę i kiełki :)
Składniki:
  • 4 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku




Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Następnie pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki, troszkę posolić i podusić widelcem. 
2. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć do miseczki z jajkami. Szczypiorek umyć, drobniutko posiekać, dodać do miseczki. 
3. Do pokrojonych składników dodać majonez i musztardę, dodać pieprz i wszystko razem wymieszać.


1 komentarz:

  1. Idealna na śniadanie. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń