środa, 29 marca 2017

Kokosanki

Z córką bardzo lubimy różnego rodzaju ciasta i ciasteczka z dodatkiem wiórków kokosowych. Kilka ciast z tym dodatkiem już robiłam, a teraz przyszła pora na ciasteczka, a że miałam w lodówce białka i właśnie na ich podstawie zrobiłam pyszne kulki kokosowe. Robi się je dosłownie w kilka minut i na pewno każdy będzie potrafił je zrobić! :)
Składniki:
  • 2 białka
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych
  • szczypta soli



Przygotowanie:
1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, nie przerywając ubijania dodawać porcjami cukier puder. Zmniejszyć obroty miksera do najniższych i dodać wiórki kokosowe. 
2. Łyżką nakładać ciasteczka wielkości orzecha kokosowego na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st.C. około 15 minut (do zarumienienia ciasteczek).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz