poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna to doskonała alternatywa dla wędlin czy innych dodatków, z których robimy kanapki. Jest to świetny sposób na przygotowanie czegoś pysznego do pieczywa. Za każdym razem możemy tworzyć swoje niepowtarzalne smaki, którymi zaskoczymy naszych domowników. Polecam przygotowanie pasty jajecznej każdemu, a na pewno będziecie ją robić częściej! :)

Składniki:
  • 3 jajka
  • 5 połówek suszonych pomidorów w oliwie
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz ziołowy
  • 1 łyżeczka świeżego oregano (drobno posiekanego)

Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Drobniutko posiekać, przełożyć do miseczki, w której będziemy robić pastę. 
2. Rzodkiewki umyć, pokroić w drobniutką kosteczkę i przełożyć do jajek. 
3. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić drobno i dodać do pozostałych składników. 
4. Do miseczki dodać majonez, oregano, doprawić pieprzem ziołowym. Widelcem dokładnie wszystko razem wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz